Novinky

Home Blog Page 33
Více než pětina Čechů má rizikové stravovací návyky
  • jídlo
  • 17 března, 2024
  • 10 min čtení

Více než pětina Čechů má rizikové stravovací návyky

Jak jíst zdravě a nebýt přitom otrokem jídla? Informace o zdravém životním stylu a vhodné výživě jsou dnes dostupnější než kdykoliv předtím. Přesto, navzdory rostoucímu zájmu o zdravější potraviny, se mnoha Čechům stále nedaří přejít na vyváženou stravu – téměř 60 % z nich trpí nadváhou nebo obezitou.1 Mezi časté překážky na cestě ke správnému stravování patří časová

Pokračovat ve čtení
POZVÁNKA – 18. března: Obchodní dům Bílá labuť slaví 85. výročí

POZVÁNKA – 18. března: Obchodní dům Bílá labuť slaví 85. výročí

Již v pondělí 18. března můžete zavítat mezi 10:00 – 19:00 hodinou do obchodního domu Bílá labuť v ulici Na Poříčí 23 na Praze 1. Bude se zde konat oslava 85. výročí od otevření ikonického obchodního domu. A to si rozhodně nenechte ujít! 85. výročí OD BÍLÁ LABUŤ (1939 – 2024) Těšit se můžete na

Pokračovat ve čtení
Kolikrát jste si říkali: něco mi v kuchyni chybí
  • 15 března, 2024
  • 6 min čtení

Kolikrát jste si říkali: něco mi v kuchyni chybí

Každé posezení nad dobrým jídlem nevyhnutelně končí horou špinavého nádobí. Kuchyně s haldou talířů, hrnců a spoustou kuchařského náčiní pak vypadá, jako by se tudy přehnala vichřice. Myčka zkrátka do moderní kuchyně patří. Jak ale vybrat tu správnou? Máme pro vás malý návod i s vysvětlením odborníka. Jak velkou? Někdy se doma sotva nasnídáte, jindy pořádáte hostinu

Pokračovat ve čtení
Festival bulharských filmů: 14.-17. 3. 2024 v kině Lucerna
  • 14 března, 2024
  • 2 min čtení

Festival bulharských filmů: 14.-17. 3. 2024 v kině Lucerna

Právě odstartoval 16. ročník Festivalu bulharských filmů. Prostřednictvím několika březnových dní se každoročně snažíme českým divákům přiblížit současnou bulharskou kinematografii. Soustředíme se na filmy, které sklidily úspěch na filmových festivalech, ale i na filmy populární u bulharských diváků a letos poprvé zařazujeme speciální promítání pro děti. Doufáme, že se nám podaří ho zachovat a vychovávat

Pokračovat ve čtení
Nové Bistro U Býka v Hybernské ulici na Pražských Příkopech přivítalo první zákazníky

Nové Bistro U Býka v Hybernské ulici na Pražských Příkopech přivítalo první zákazníky

Pražská gastronomická mapa se 5. března rozrostla o nový cíl. Bistro U Býka v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží na jednom místě nabízí to nejchutnější ze Slovenska. Čerstvé uzeniny, včetně vyhlášených spišských párků či nejkvalitnější oravské slaniny, ikonická košická treska, saláty, chlebíčky, ale také teplý bufet s polévkou, gulášem či burgery. Většina

Pokračovat ve čtení