Tilápie nilská je sladkovodní ryba s pevným bílým masem s nasládlou chutí. Je oblíbená i pro minimum drobných kostí. Po upečení zůstává šťavnatá – zvlášť, když použijete kombinaci páry a horkého vzduchu. Pokud chcete během léta připravit něco lehkého, rychlého a přesto dobrého, vyzkoušejte náš recept na tilápii s pečenou zeleninou.
Lahodný pokrm s nádechem středomořské kuchyně upečete v jednom pekáčku za pár minut.
Pára zvýrazní v jakémkoliv pokrmu přirozenou chuť použitých surovin, ať jsou to ryby, maso či zelenina, navíc s minimem soli, koření i tuku. Pomůže také uchovat surovinám všechny hodnotné živiny, svěží barvu a původní strukturu – ryba se nerozpadne a maso bude měkoučké a plné chuti.
V zásadě můžete mít tzv. pravou parní troubu s generátorem páry a parní technologií Steam Sense (pečení se třemi úrovněmi páry) či SteamSense+ (navíc i 100% pára). Nebo výrazně dostupnější kombinovanou troubu s parní funkcí.
Trouba s parní funkcí, nebo jinak s připařováním, funguje tak, že do prolisu na dně trouby nalijete asi 2 dcl vody a aktivujete parní funkci se speciálním algoritmem. Tyto trouby nabízejí za dobrou cenu vše potřebné včetně tradičního pečení s horním ohřevem, dolním ohřevem nebo oběma ohřevy současně, horkovzdušné pečení i grilování. Příkladem mohou být nedávno uvedené trouby Whirlpool New Actual, které zvládnou nejrůznější techniky přípravy pokrmů až na třech úrovních najednou, pečení s párou a hned dva způsoby automatického čištění.
Zdroj foto: Whirpool
Sledujte nás…