Novinky

Home Blog Page 34
Halloween v Česku: Jaké kostýmy letos trhaly prodejní rekordy?
  • 31. října, 2024
  • 3 min čtení

Halloween v Česku: Jaké kostýmy letos trhaly prodejní rekordy?

Konec října se v českých domácnostech nese ve znamení Halloweenu i našich tradičních Dušiček. A zatímco druhý svátek přináší spíš tiché rozjímání, Halloween proniká do našich domovů mnohem výrazněji. Na to, jak ovlivňuje naše nákupy a jak letos vypadaly nejoblíbenější kostýmy a masky, se podívala optikou nákupních dat online nákupní platforma Allegro. Od Karkulky po Wednesday

Pokračovat ve čtení
Výstava v Galerii 1: Tiše usilovat o krásu

Výstava v Galerii 1: Tiše usilovat o krásu

Cígr, výdumky či Hospodáříčci. Současní designéři oživili zvykoslovné předměty na výstavě Tiše usilovat o krásu, která navazuje na projekt Krásná práce. Více než 40 předmětů od 20 mistrů tradičních řemesel, současných designérů i studentů bude k vidění od 2. do 28. listopadu v Galerii 1 v Praze. Tradiční řemeslo a lidové umění pojaté současnými designéry přiblíží široké

Pokračovat ve čtení
Trendy: Černá je nová bílá. A spotřebičům sluší
  • 28. října, 2024
  • 4 min čtení

Trendy: Černá je nová bílá. A spotřebičům sluší

Černé spotřebiče jsou symbolem moderní elegance. Jejich temný povrch působí luxusně a sofistikovaně, přitom dokáže harmonicky zapadnout do jakéhokoliv kuchyňského interiéru. Ať už máte moderní kuchyni s čistými liniemi a nerezovými akcenty, nebo spíše tradiční prostor s dřevěnými prvky, černé trouby (a další spotřebiče) se stanou elegantním prvkem, který dodá vaší kuchyni potřebný švih. Kuchyně

Pokračovat ve čtení
Zvěřinové delikatesy z československého Bistra U Býka
  • 25. října, 2024
  • 2 min čtení

Zvěřinové delikatesy z československého Bistra U Býka

Nadcházející období adventu I oslav konce roku se neobejdou bez bohaté tabule a doma připravených chlebíčků či jednohubek. Pokud jste přemýšleli, jak letos obohatit vyzkoušené receptury a suroviny, vyzkoušejte zvěřinové delikatesy z česko-slovenského Bistra U Býka, které najdete v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží v centru Prahy. Nejvýraznější chuť nabízí jelení fuet,

Pokračovat ve čtení
Svatomartinské menu Marka Fichtnera v restauraci Červený Jelen

Svatomartinské menu Marka Fichtnera v restauraci Červený Jelen

11. listopad dávno není jen svátkem Martinů či Martínků, ale všech milovníků dobrého jídla a pití. Svatomartinské hody patří k jedné z nejoblíbenějších tradic, kterou podle historických pramenů slavíme už od 15. století a možná ještě déle. K místům, kam se v listopadu můžete vydat na prvotřídní svatomartinské menu, jemuž dle zvyklostí dominuje husa, už několik

Pokračovat ve čtení