Blíží se den svatého Valentýna, příležitost oslavit romantickou lásku. Pokud ale nemáte chuť trávit jej v restauracích, wellness nebo si dopřávat velkolepé komerční zážitky, můžete si hezké chvilky naservírovat i doma. Třeba za doprovodu vynikajících pralinkových knedlíčků, které překonají nejeden čokoládový dezert. Zvlášť, jsou-li připravované s láskou.
„Dlouho jsem se zamýšlel, jak spojit knedlíčky a čokoládu v jeden lahodící celek. Na mysli jsem měl sametovou chuť kvalitních pralinek, které se v ústech příjemně rozplývají a vytváří nevšední požitek. A právě tak vznikl tento recept, který vás nezklame, ať už valentýna slavíte, nebo ne,“ říká k tradicím Petr Kosiner, šéfkuchař společnosti Knedlíky Láznička.
Suroviny:
Postup:
„Nejzábavnější na pralinkových knedlíčcích je tekutá čokoláda uvnitř. Až je uvaříte, nenechte je dlouho čekat a hned s nimi na talíř, aby čokoláda nezatuhla. Také nejsou moc vhodné pro opětovné ohřívání. Když je nebudete chtít podávat rovnou, raději je v syrovém stavu uložte do uzavíratelné nádoby a až do vaření uchovejte v lednici,“ doporučuje Petr Kosiner.
Další tipy nejen na sladké knedlíčky najdete ve Velké knedlíkové kuchařce. A protože láska prochází žaludkem, vychutnejte si inspiraci celkem na 144 druhů knedlíků s přehledně formulovanými postupy, díky nimž se vám snadno podaří připravit dobroty z české i mezinárodní knedlíkové scény. Jednou to budou přílohové knedlíky k hustým poctivým omáčkám, podruhé pokrmy spadající do zdravé moderní kuchyně plné zeleniny a čerstvých surovin.
Zdroj foto: Knedlíky Láznička
Sledujte nás…