Warning: Undefined array key "HTTP_X_FORWARDED_PROTO" in /DISK2/WWW/hmgmagazine.cz/www/wp-config.php on line 77
Pokrmy, které se řadí mezi knedlíky zdaleka nepatří jen do české nebo německé kuchyně. Najdeme je taky na jihu Evropy, a to zejména v Itálii. Samotný původ rýžových koulí Arancine se datuje do 11. století, kdy byla Sicílie pod arabskou nadvládou. Typicky bývá tento pokrm plněný tím, co bylo zrovna k dispozici a dnes patří mezi vyhledávané streetfood pochoutky.
„Recept Arancine alla Norma vznikl podle slavných Pasta alla Norma a je mnohem mladší, původně pochází z Katánie. A stejně jako těstovinový pokrm je jeho název poctou opernímu skladateli a katánskému rodákovi Vincenzu Bellinimu a jeho opeře Norma. Je to pocta klasické chuti pasty, kterou si přáli kuchaři zachytit i v dalším tradičním pokrmu. V Itálii se dodnes podává při slavnostních příležitostech,“ říká Petr Kosiner, šéfkuchař společnosti Knedlíky Láznička.
Suroviny na rýžové koule:
Suroviny na náplň:
Na obalení:
Postup přípravy:
„Arancine alla Norma si můžete připravit i v bezlepkové variantě, stačí klasickou strouhanku vyměnit za tu kukuřičnou. A vedle toho můžete Arancine obecně připravit s náplní z toho, co máte právě po ruce, takže je to dokonalý pokrm pro vaše bezezbytkové cirkulární vaření,“ doporučuje Petr Kosiner.
Další tipy na vynikající knedlíkové recepty, se kterými zaválíte při přípravě pokrmů české i zahraniční kuchyně, najdete ve Velké knedlíkové kuchařce.
Zdroj foto: Knedlíky Láznička
Sledujte nás…